Jdi na obsah Jdi na menu

Mobilní verze stránek

Zapracovali jsme na Estránkách a začneme tou nejsložitější věcí, kterou bylo přepracování systému vytváření mobilních podob stránek

Doposud to fungovalo tak, že každý design měl svou vlastní mobilní podobu, kterou nebylo možné zobrazovat a která se zobrazovala na všech mobilních zařízeních stejně.

Tento systém nebyl dlouhodobě ideální, protože dnes již máme stovky různých mobilních telefonů a tabletů, každý s jinou velikostí obrazovky a jiným rozlišením. Stránky se tak na některých zařízeních nezobrazovaly tak, jak bychom si představovali.

Proto jsme přistoupili ke změně, která by nás dříve či později stejně čekala a Vaše stránky jsou nyní plně responzivní! V překladu to znamená, že se stránky vždy svým rozložením sami přizpůsobí zařízení, na kterém jsou zobrazovány. A nejde jen o mobilní telefony, přizpůsobí se i různým velikostem monitorů počítačů. Toto chování si můžete vyzkoušet otevřením vašich stránek v prohlížeči a jednoduchým zužováním a rozšiřováním okna prohlížeče. Uvidíte, že se obsah bude oknu přizpůsobovat tak, aby byla stránka dobře čitelná.

V neposlední řadě bude mít tato úprava vliv i na umístění stránek ve vyhledávání Googlu, který začne ve výsledcích vyhledávání penalizovat stránky, které responzivní nejsou. A to rozhodně nechceme.

 

Tím, ale ani zdaleka nekončíme. Máme připravených několik novinek, které začneme postupně odaholvat.