Jdi na obsah Jdi na menu

Vylepšili jsme propojení eStránek s Facebookem

Prázdniny, léto, svátky - ideální čas vylepšit eStránky, aby byly ještě užitečnější. Propojení eStránek s Facebookem nabízí několik nových užitečností. Například lze propojit účet na eStránkách s propagační Facebook stránkou.

Každý uživatel si může propojit účet na www.estranky.cz s osobním profilem na Facebooku. Mnoho lidí se nám ozvalo s prosbou, že by si chtěli propojit eStránky s Facebook stránkou, kterou používají většinou pro propagaci svého podnikání. Jejich prosbu jsme vyslyšeli. Pouze pro jistotu zopakujme, že propojení s Facebookem si můžete nastavit v Ovládacím centru pod položkou menu Nastavení > Základní > Facebook.

fb-stranky.png

Jak na obrázku vidíte, tak jsme přidali možnost „Propojit s Facebook stránkou“, kterou můžete aktivovat a poté zvolit požadovanou Facebook stránku. Pokud tak učiníte, tak budete požádáni o schválení dodatečného povolení nakládat s vašimi Facebook stránkami. Toto povolení potřebujeme k tomu, abychom mohli nastavit požadované propojení s danou Facebook stránkou. Od této chvíle budeme mít například možnost upozornit na nový příspěvek, který publikujeme na eStránkách, fanoušky vaší Facebook stránky.

Další novinkou je tlačítko Poslat, které funguje velice podobně jako tlačítko „To se mi líbí“. „To se mi líbí“ upozorní na novinku či fotku automaticky všechny přátele na Facebooku, naproti tomu s tlačítkem „Poslat“ může uživatel zvolit, kterým přátelům pošle zprávu o dané novince či fotce. Jde tedy o analogii emailu, kdy se posílá zpráva pouze menšímu počtu zvolených adresátů. Pokud chcete aktivovat – zobrazit tlačítko „Poslat“ na svých stránkách, stačí zaškrtnout políčko „Poslat“.

fb-poslat.png

Výsledek? Ten můžete vidět na obrázku níže. A proč vlastně aktivovat tlačítko „Poslat“? Opět platí totéž, co u tlačítka „To se mi líbí“. Pokud si bude návštěvník vašich stránek číst příspěvek, nebo prohlížet fotky, a bude se mu/jí líbít, bude moci jednoduše upozornit své přátele na Facebooku. Jde tak o velice jednoduše použitelný nástroj k propagaci vlastních webových stránek.

fb-poslat1.png

Poslední novinkou týkající se propojení eStránek s Facebookem je vylepšená práce s obrázky při sdílení příspěvků a fotek pomocí tlačítek „To se mi líbí“ a „Poslat“. Nyní se po stisknutí uvedených tlačítek připojí ke sdílenému odkazu na vaše stránky obrázek z článku. Následně vaši přátelé v novinkách na Facebooku uvidí váš článek či fotku právě s tímto náhledovým obrázkem, takže mohou získat mnohem lepší představu, o čem daný text zřejmě pojednává. Je tedy větší šance, že nakonec kliknou na odkaz a tak se dostanou na vaše stránky na www.estranky.cz.

 

Komentáře

  1. GregoryLiz - good essay writing m48mqs
    5. 4. 2023 4:03


    Very good facts. With thanks.
    resume writing services online https://essaywriting4you.com essay scholarships college students https://domycollegehomeworkforme.com

  2. Tomas Kalina - dotaz
    24. 1. 2012 15:06

    Dobrý den
    jak funguje výše uvedené , cituji: "máte možnost upozornit na nový příspěvek, který publikujeme na eStránkách, fanoušky vaší Facebook stránky".
    Jak tedy docílím, že přidám nový článek do Estranek aby se objevila informace o tomo na FAcebookovém profilu našich stránek?

    Díky za odpověď.

  3. jana - ještě to v administraci nemam
    8. 7. 2011 13:34

    Ahoj, ješte tam nic takoveho v admin nemam,je to postaru, mohli byste mi to, prosim, prevest co nejdrive??DIK.Jana
    www.lupusinky.estranky.cz

  4. eStránky.cz - Luděk Černocký - Re: ještě to v administraci nemam
    8. 7. 2011 13:38

    Dobrý den Jano, nejdříve musíte mít stránky propojené s Facebookem. Stačí kliknout na to velké modré tlačítko co máte v Nastavení - Základní - Facebook.

  5. Markéta - Re: Re: ještě to v administraci nemam
    11. 7. 2011 22:00

    Dobrý den,
    mám stejný problém - v administraci nemám nabídku "Propojit s FB stránkou" ani po zmíněném propojení s osobním účtem. Můžete mi, prosím, poradit?

    Děkuji.

  6. Mira - Re: Re: Re: ještě to v administraci nemam
    13. 7. 2011 10:16

    Mám přesně stejný problém!

  7. eStránky.cz - Ondřej Kubíček - Re: Re: Re: Re: ještě to v administraci nemam
    13. 7. 2011 16:09

    Dobrý den,

    musíte mít vytvořenou Stránku na Facebooku, aby se vám tam možnost "Propojit se Stránkou" objevila:)

  8. Markéta - Re: Re: Re: Re: Re: ještě to v administraci nemam
    15. 7. 2011 8:56

    Asi jsme se špatně pochopili - je možné propojení s Facebook skupinou?

    www.mazoretky-studenka.estranky.cz

    http://www.facebook.com/group.php?gid=108958085794741

  9. eStránky.cz - Ondřej Kubíček - Re: Re: Re: Re: Re: Re: ještě to v administraci nemam
    21. 7. 2011 13:58

    Se skupina eStránky propojit nejdou.

  10. Ivka - Likebox
    19. 7. 2011 16:35

    Dobrý den,
    nejde mi nastavit Likebox. Adresa Facebook stránky: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=59345467839
    Prosím o rau. Díky Ivka

  11. eStránky.cz - Ondřej Kubíček - Re: Likebox
    21. 7. 2011 13:57

    Likebox funguje jen pro Stránky, né skupiny.

  12. Adrej Miloševič - www.fotovesmirmilosevic.estranky.cz
    21. 7. 2011 9:28

    Dobrý den,můžete mi sdělit problém,že tato adresa nefunguje.nelze se na shora uvedenou adresu dostat.Děkuji.Miloševič./andrej.milosevic@seznam.cz/

  13. Lucka - facebook
    12. 7. 2011 23:14

    Dobrý večer,

    chci se Vás zeptat, je na estrankach.cz funkce, která by umožnila na mém placeném webu zde (lucier.estranky.cz) umístit tlačítko líbí se mi a odkázalo by to na můj pracovní facebook a lidé by se tak stali mými fanoušky?

    Děkuji za odpověď

    Lucka

  14. eStránky.cz - Ondřej Kubíček - Re: facebook
    19. 7. 2011 13:29

    Dobrý den,
    přesně od tohohle tu máme Likebox, najdete jej v nastavení Facebooku.

  15. Honza - nehezka mezera v grafice stranek
    10. 7. 2011 10:24

    Problem je, ze aktivujete-li si tlacitko "To se mi libi", dokonce si i vypnete "Tvare", udela vam to pod galeriemi s fotkama velkou diru v grafice stranek, velky odskok - mezeru od radky v Facebookem a dolni listou ukoncujici cely web (alespon mne v nezmenenem Stylu D ano), vypada to pak znacne neprofesionalne! Muzete, prosim, tuto zalezitost vyladit? Dekujeme!
    http://www.schinko.estranky.cz/

  16. eStránky.cz - Luděk Černocký - Re: nehezka mezera v grafice stranek
    11. 7. 2011 11:09

    Dobrý den Honzo, ta "mezera" bylo jediné řešení, jak v našich šablonách zprovoznit tlačítko POSLAT. Facebook má bohužel dost hloupě řešené dialogy. Ta mezera se tam přestane zobrazovat pokud si zapnete komentáře ;) Díky za upozornění na tu chybku se zobrazováním mezery i když si vypnete tlačítko POSLAT - opravíme.

  17. Honza - Re: Re: nehezka mezera v grafice stranek
    18. 7. 2011 0:16

    Dobry den, bohuzel, i po zapnuti komentaru (Zakladni/Facebook/Facebook na výsledných stránkách/zatrzeno Facebook komentare) tu mezeru tam mam stejne.