Jdi na obsah Jdi na menu

Metro pro všechny!

I když k tomu titulek lehce svádí, nekopeme nové pozemní metro v kterékoli části republiky. Inspirovali jsme se tzv. Metro stylem, který znáte například z operačních systémů Windows, a přinášíme vám tento rok již třetí šablonu pro vaše stránky!

Pokud obrázek vydá za více než tisíc slov, pak ukázka webu ještě alespoň 13x tolik! Den po nasazení šablony jsme objevili Otakara Petříčka - brněnského fotografa, který si ji na svých stránkách www.fotopohledy.cz aktivoval.

hkswm0xnim.jpg

Poslali jsme mu pár tipů, jak stránky upravit, a výsledek opravdu stojí za to! Těchto pár tipů, jak mít šablonu Metro co nejlepší, přinášíme dnes i vám:

1) V Ovládacím centru - Design - Moduly můžete nahrát portrét. Obrázek se zobrazí v pravém menu úplně nahoře, celkově pak všechny podstránky příjemně osvěží.

2) Možná by nebylo špatné uvažovat na stejném místě i o zapnutí "Menu fotoalbum" a "Kontakt". Tady záleží na zaměření vašich stránek.

3) Otázka je vypnutí modulu Navigace - jedná se o drobečkovou navigaci na webu, pokud nemáte na webu hodně složitou strukturu stránek a spoustu různých rubrik a submenu, není na webu potřeba.

4) Za vypnutí by určitě taky stály "Statistiky" - nejsou pro vaše návštěvníky důležité - naopak může tyto informace využít například konkurence - Vy je můžete sledovat v Ovládacím centru. Do třetice pak v kategorii "Extra" položka "Webslices" - hodně našich uživatelů ji má zapnutou - dnes už se to příliš nenosí.

5) V modulu "Oblíbené odkazy" můžete přidat například odkazy na sociální sítě. Nadpis modulu "Oblíbené odkazy" pak můžete upravit v Ovládacím centru - Nastavení - Rozšířené - Jazykové verze - Čeština > Upravit. Na stejném místě můžete upravit i další systémové texty na vašich stránkách a vytvořit tak pro návštěvníky příjemnější prostředí.


Nezapomeňte se s výsledkem pochlubit v komentářích, budeme se těšit!