Jdi na obsah Jdi na menu

Po roce se vydáme za kvetoucí měsíčnicí. Snad se vyčasí!

Zataženo, zima, prší, jaro v nedohlednu. Snad to bude 14. května v Kamenickém Šenově lepší. Můžete si tam dát třeba čtrnáctku!

Nástup do double-decker autobusu v roce 2010

Jak na ni? Prvně autobusem ke Křížovému buku, pak pěšky do rezervace s kvetoucími měsíčnicemi a dále přes Zlatý vrch, Pustý zámek a Prysk zpátky do Kamenického Šenova. Celkem 14 kilometrů krásnou přírodou, ideální varianta pro milovníky chůze.

Pro ty, kdo si nevěří, připravili organizátoři 12. ročníku turistické a cykloturistické akce „Za kvetoucí měsíčnicí“ tzv. Pohodovou trojku. Ujít 3 kilometry by snad neměl být problém ani pro ty, kdo jen sedí u počítače a stále dokola vytvářejí nové a lepší webové stránky.

Naopak pro zdatnější jednotlivce a skupiny jsou připraveny následující tratě (schválně tipněte délky tras!):

  • Kamenická dvacetdvojka
  • Jetřichovická třicetpětka
  • Vyhlídková padesátka

A to není zdaleka všechno, zdolat trasu a užívat si přírody bude povoleno i na kolech, takže „Cyklisté vítáni“. Začít můžete třeba na Rynartické čtyřicítce, případně můžete zvolit náročnější Loupežnickou šedesátku.

Ale jasně, tohle jsou všechno vzdálenosti pro „malý děcka“. Hlavní peleton se zcela určitě vydá na trasu Poznávací osmdesátky. Bude se bojovat o nejlepšího vrchaře, žlutý trikot vedoucího závodníka bude na roztrhání, jezdci nadopovaní energetickými nápoji budou zuřivě brázdit Lužické hory a České Švýcarsko. Jen prosím netrhat kytičky, hlavně ne chráněnou měsíčníci vytrvalou!

Každým rokem se této akce účastní okolo 700 účastníků z celé republiky. Další podrobnosti najdete na oficiální stránce akce na www.mesicnice.estranky.cz. Mediálním partnerem akce na internetu jsou eStránky.cz.

Za kvetoucí měsíčnicí - leták

 

Komentáře

    Zatím nebyl vložen žádný komentář