Jdi na obsah Jdi na menu

Začínáme prodávat na internetu – přidání produktu

Ukažme si na konkrétním příkladu, že obchodovat na internetu je opravdu snadné. Stačí si založit nový eshop a přidat první produkt. Taková práce nám zabere 5 minut.

Po registraci nových stránek s eshopem a nastavení stránek pomocí průvodce se provozovatel elektronického obchodu ocitne před prvním úkolem – přidáním prvního produktu. Po zvolení položky menu eShop →  Zboží → Přidat produkt se dostaneme na stránku s detailem nového produktu.

eshop-1.png

Zadáme název produktu, v našem příkladě půjde o spodní prádlo pro pány. Pak zadáme krátký a delší popis zboží. Zvolíme kategorii zboží, při vkládání prvního produktu musíme nejdříve přidat kategorii zboží a výrobce. Dále zadáme, kolik jednotek zboží je k dispozici spolu s detaily o dostupnosti zboží a jeho ceně. Je také možné zaškrnout, zda-li jde o výprodej, novinku, akční zboží a jestli se má daný produkt zobrazit hned na úvodní straně eshopu. Nakonec potvrdíme vložení nového zboží tlačítkem „Uložit“.

eshop-2.png

V druhém kroku přidáme jeden nebo více obrázků k právě zadanému produktu. Stačí vybrat vhodný obrázek na našem počítači a ten nahrát. Po nahrání obrázku se zobrazí jeho automaticky generovaný náhled. Můžeme nahrát další obrázky nebo přejít na stránku s přehledem produktů. Stránka vypadá následovně.

eshop-3.png

Seznam produktů můžeme třídit a filtrovat, u každé položky můžeme editovat produkt, přidávat či mazat obrázky produtku, případně nový produkt přidat či existující smazat. K dispozici jsou také hromadné akce, které ocení zejména provozovatelé eshopů s velkým počtem produktů.

Jak vypadá nový elektronický obchod? Pokud si zobrazíte výsledné stránky, budete muset nejdříve zadat heslo, protože stránky jsou ve zkušební době zamčené heslem. To zjistíte na úvodní stránce v Ovládacím centru. Po zadání hesla se vám pak ukážou stránky eshopu. Ten můžete nadále ladit tak, aby zcela odpovídal vašim představám a očekáváním vašich zákazníků.

eshop-ukazka.png

 

Komentáře

  1. zakladatelka - pro dívky
    2. 6. 2013 21:37

    ahojky