Jdi na obsah Jdi na menu

Jste na eStránkách nově? Pomůžeme vám, jak na to!

banner_estranky_980x440.pngVelmi nás těší, že jste si pro svůj projekt vybrali právě eStránky.cz. Aby vám šla práce pěkně od ruky, připravili jsme pro sadu tipů a rad do začátku. 

Začněme tedy tím nejdůležitějším, a to je výběr vhodné šablony. Před tím, než se pro nějakou rozhodnete, pořádně si je prohlédněte a zvažte vhodnost právě pro váš projekt.

Celkově doporučujeme vzít kus papíru, tužku a zlehka si rozvrhnout, co od svého webu čekáte, jak by měl vypadat, kdo ho bude navštěvovat a jak by se mohl do budoucna rozrůstat. Podle toho se pak rozhodněte, která šablona pro vás bude ta pravá ;) 
TIP 1.: Pokud vám vybraná šablona nebude vyhovovat, můžete ji kdykoliv změnit. Obsah vašich stránek se automaticky přelije. Je jen potřeba počítat s tím, že budete muset znovu nahrát úvodní fotku. 


Máte vybráno? Tak hurá! Nyní se pojďme podívat na rozdělení vašeho webu. Každý projekt by měl mít nějaký plán rozložení (tedy aspoň trochu), která se může v souvislosti s novými požadavky do budoucna měnit. 
Začněte tedy tím, že si řeknete, jaké podstránky či rubriky se články by váš web měl mít a co všechno bude obsahovat. 
Klasickými podstránkami jsou například O nás/O mně, Kontakty, či rubrika se články nebo Novinky. Rozvrhněte si, co vše chcete se svými návštěvníky sdílet.

TIP 2.: Dejte při tom pozor na pojmenování jednotlivých sekcí, aby bylo na první pohled jasné, kam co spadá a vaši návštěvníci se tak lépe orientovali. Nezapomeňte také na to, že každý příspěvek či sekce musí mít unikátní název


Aby vám šlo plnění webu obsahem hladce jako po másle, mrkněte na odkaz v naší nápovědě, kde je přesně popsána práce s textovým editorem.
TIP 3.: Dbejte na gramatickou správnost a stylistiku svých článků a obsahu obecně. Zbytečnými chybami můžete akorát odradit čtenáře. Doporučujeme vytvořený obsah nalít do Wordu a nechat provést revizi, která může spoustu věcí odhalit. Od věci nejsou ani “druhé oči”, které mohou zachytit chyby, které jako vy, autor, můžete přehlížet.


V případě, že svou odpověď nenajdete v našich nápovědách, můžete nás kontaktovat také naši technickou podporu a to buď e-mailem na podpora@estranky.cz nebo telefonicky na čísle 777 837 847 a to každý pracovní den od 8 do 16 hodin