Jdi na obsah Jdi na menu

Příspěvky aneb jak na obsah webu na eStránkách

Základem každého webu je obsah, kvůli kterému návštěvníci na vaše stránky chodí. Přidat obsah na eStránky je úkol na 5 minut.

  1. Vše začíná přihlášením do ovládacího centra na adrese www.estranky.cz, kde se vyplní uživatelské jméno a heslo a stiskne se tlačítko „Přihlásit“.
  2. V ovládacím centru klikneme na tlačítko „Vložit příspěvek“. Vložení příspěvku odpovídá vyplnění a odeslání jednoduchého webového formuláře.
  3. Začneme nadpisem, který by měl v krátkosti vystihovat, o čem daný text bude pojednávat.
  4. Při psaní textu můžeme používat mnoho funkcí, které nám nabízí nástrojové lišty nahoře a napravo. Snadno tak docílíme atraktivního vzhledu příspěvku. Vkládání a editace textu je velice podobná práce ve vašem textovém editoru (např. MS Word).
  5. Pamatujte na to, že méně je někdy více. To se týká jak délky příspěvku, tak i formátování textu. Na začátek si třeba vystačíme s tučným nadpisem odstavce.
  6. Příspěvek čtenáře s velkou pravděpodobností zaujme, pokud se v něm objeví fotka. Obrazová informace vydá i na webu za tisíc slov. Do příspěvku můžeme vložit třeba fotku, kterou máme uloženou v počítači.
  7. Důležité je, kam chceme příspěvek umístit. Příspěvek můžeme vložit do menu jako samostatnou stránku anebo ho v menu nemusíme vůbec uvádět. Nejčastější volbou bude zřejmě uložení příspěvku do požadované rubriky. Pokud není žádná vhodná, založíme novou rubriku.
  8. Volitelně můžeme nastavit zobrazení komentářů, můžeme také přidat k příspěvku celou fotogalerii.
  9. Posledním krokem při vytváření nového příspěvku je jeho uložení, stačí kliknout na tlačítko „Uložit“.

Výsledek našeho úsilí je bezpečně uložen. Podívejme se teď, jak se příspěvek ukáže návštěvníkům vašich stránek, využijte proto odkaz „Zobrazit stránky“ zcela nahoře. Příspěvek by měl být dostupný ve zvolené rubrice. Celkově to zas až tak moc práce nebylo, viďte!

 

Komentáře

    Zatím nebyl vložen žádný komentář